An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

- Omfanget er helt ekstremt

Raser over regjeringens oljeforslag

Naturvernorganisasjoner er rasende over regjeringens oljeforslag.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
14. mars 2019 - 17.44

Naturvernorganisasjoner reagerer sterkt på at Olje- og energidepartementet torsdag åpnet for oljeleting i 90 nye blokker i det såkalte TFO-området.

– Omfanget er helt ekstremt. Har regjeringen i det hele tatt forstått alvoret i klimatrusselen? Vi kan ikke fortsette å utvinne olje og gass i et så rått tempo når det verden trenger, er dramatiske kutt i klimautslippene, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder.

Regjeringen foreslår en utvidelse på 48 blokker i Barentshavet, 37 blokker i Norskehavet og 5 blokker i Nordsjøen.

Lundberg sier at Riksrevisjonen tidligere i år «slaktet» oljevernberedskapen i dette havområdet.

– Oljebransjen har ingenting i Barentshavet å gjøre. Dette er svært sårbar arktisk natur hvor vi finner noen av verdens viktigste gyte- og oppvekstområder for fisk. Et oljeutslipp i disse områdene vil kunne få katastrofale konsekvenser for de livsviktige økosystemene der, sier Lundberg.

Streik for klimaet

Også Natur og Ungdom kritiserer regjeringens avgjørelse.

– Vi må kutte utslipp, og vi må gjøre det nå. Men i stedet bidrar regjeringen til å drastisk forverre klimakrisen, sier leder Gaute Eiterjord i Natur og Ungdom.

Han påpeker at kunngjøringen skjedde samtidig som tusenvis av skoleelever streiket og demonstrerte for klimaet i Bergen. 22. mars skal over 10.000 ungdommer delta i en landsomfattende skolestreik for klimaet.

Regjeringen foreslo torsdag å arrangere møter med de streikende i flere norske byer utover våren.

Ikke interessert i møte

Det er ikke de streikende ungdommene interessert i, ifølge Eiterjord.

– Denne regjeringen bidrar til å sabotere framtida til dagens unge, og vi kan ikke gjøre noe annet enn å være rasende, sier han. Han kaller regjeringens klimatiltak «mye prat og lite handling».

– Samme dag som de inviterer til «klimatoppmøte» for ungdommer, saboterer de klimamålene. Regjeringen er verken interessert i utslippskutt eller å lytte til ungdommen, og da tviler jeg på at et slikt møte ville hatt noe for seg, sier Eiterjord.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.