Eiendom

Lekker 3-roms hjørneleilighet i 7. etasje med fantastisk utsikt - Stor balkong - Heis

Lekker 3-roms hjørneleilighet i 7. etasje med fantastisk utsikt - Stor balkong - Heis

Fakta

 • Sørkedalsveien 7
 • Primærrom
  51
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 100 000 ,-

Omkostninger

5 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,-))
--------------------------------------------------------
144 399,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 244 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  51
 • Tomt
  756

Oppdragsnummer

186-19-0021

Eier

Kristine Longva

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 38 Bnr. 327 Snr. 20 i Oslo kommune

Etasje

7

Byggeår

2009

Areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
Rom som er P-rom: Gang/entré, to soverom, walk-in closet, bod, baderom og åpen stue-/kjøkken løsning. Arealeffektiv planløsning.

Tomtetype/areal

Fellestomt / 756 kvm

Forretningsfører

OBOS EIENDOMSFORVALTNING A/S

Beskrivelse av eiendommen

Lekker 3-roms hjørneleilighet i 7. etasje med fantastisk utsikt fra Holmenkollen til Grefsenkollen! Leiligheten ligger i populære Nye Major på Majorstua som ble ferdigstilt i 2009. Boligen har en svært attraktiv beliggenhet i hjertet av Majorstuen. Lev enkelt med alt av servicefasiliteter rett utenfor døren og kort vei til alt av kollektivtrafikk.

De store vindusflatene i stuen gir rikelig med lys og en flott utsikt. Utgang til stor og luftig balkong fra stue.

Godt med garderobeskap på begge soverom og i entré. I tillegg er det walk-in closet og praktisk innvendig bod. Det er også en stor bod i kjeller med direkte heisadkomst, samt tilgang til stor felles sykkelbod. I kjelleren er det garasjeanlegg over to plan hvor det tidvis er p-plasser til både kjøp eller leie.

Beliggenhet

Leiligheten er sentralt beliggende på Majorstuen med kort vei til "alt". Gangavstand til flere dagligvarebutikker, deriblant Meny og Rema 1000. Colosseum Senter ligger rett over veien, og her finner man apotek, Vinmonopolet, blomsterbutikk, Sushi, Jernia, bakeri m.m. For øvrig er det gangavstand til en av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. I området finner du også hyggelige kaféer og velkjente restauranter.

Nærhet til flere parker og grøntområder samt egen park i indre gårdsrom. Kort vei til anerkjente Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken og frodige Frognerbadet. Her finner du verdenskjente skulpturer, beplantning og grøntanlegg i særklasse, samt en rekke barnehager og grillområder. For de sportsinteresserte ligger Frognerparken tennisanlegg og den populære Frogner Stadion, som utover sin store skøytebane vinterstid, er en arena for bl.a. fotball og en rekke andre aktiviteter sommerstid. Området har gode velvære- og treningstilbud innendørs med Sats Colosseum, Evo Fitness i Sørkedalsveien 9 og eksklusive Artesia i Majorstuveien. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann, Sørkedalen og Frognerseteren, med milevis av turløyper sommer som vinter.

Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt, og tre minutters gange fra leiligheten har du tilgang til alle T-banens linjer, trikk nr. 11, 12 og 19 samt busslinjer nr. 20, 22, 25, 28, 45, 46, 112 og 156. Dessuten tilgang til Flybussen fra Majorstuen og Flytoget fra Nationaltheatret. God offentlig kommunikasjon til alle døgnets tider.

Standard

Stue
Luftig og lys stue med store vindusflater som slipper inn mye lys og gir flott utsyn. I stuen er det god plass til sofakrok og spisebord. Utgang til balkong.

Balkong
Luftig overbygget balkong på ca. 8 kvm med fantastisk utsikt. Gulvet er av betong med tre-dekke over og rekkverk av stål kledd med glassplater.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med slette fronter, hel-tre benk og fliser over benkeplate. Kjøkkenet har integrert komfyr og koketopp med mekanisk avtrekk over. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin.

Bad/wc
Lyst og pent baderom med fliser på gulv og vegger. Malt himling med downlights. Varmekabler i gulv. Innredning med profilerte fronter og heldekkende servant. Dusjhjørne med innfellbare dører i glass. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom
To romslige soverom hvor begge soverommene har integrerte garderobeskap. TV-uttak på hovedsoverom.

Gang/entré
Innbydende entré med adkomst til bod og walk-in closet. Dobbelt garderobeskap med skyvedører.

Overflater
Himling: Malte overflater med downlights i gang/entré og baderom.
Vegger: Fliser på bad. Malte overflater i øvrige rom.
Gulv: Fliser på bad. Parkett i øvrige rom.

Se mer i takstmann Espen Eilertsen tilstandsrapport, datert 26.02.2019, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Elektriske panelovner.

Parkering/garasje

I kjelleren er det garasjeanlegg over to plan hvor det tidvis er p-plasser til både kjøp eller leie.

Byggemåte

Støpt plate mot grunn. Bærende konstruksjon oppført av betong. Etasjeskille av betong. Flatt tak, antatt tekket med papp/ folie. Ytterdør av tre, brann og lydspesifisert B-30/ 40db. Balkongdør av tre med 2-lags isolerglass, produsert i 2008. Innvendige slette tredører. Vinduer med 2-lags isolerglass og ramme av tre, produsert i 2009. Vinduer på soverom består av to stk vinduer med trekarmer, der ytterste vindu har 2-lags isolerglass og innerste vindu har 1-lags glass.

Se mer i takstmann Espen Eilertsen tilstandsrapport, datert 26.02.2019, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Rom vurdert til P-rom
7. etasje: Gang/entré, to soverom, walk-in closet, baderom og åpen stue-/kjøkken løsning. Arealeffektiv planløsning.

Rom vurdert til S-rom
7. etasje: Bod.

Det medfølger én bod i kjeller på 5 kvm.

Adkomst

Inngang fra Sørkedalsveien.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
2005/38657-2/105 Erklæring/avtale
2008/787674-3/200 Erklæring/avtale
2008/787674-18/200 Erklæring/avtale
2008/787674-19/200 Erklæring/avtale
2008/787674-20/200 Erklæring/avtale
2008/787674-24/200 Erklæring/avtale

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2009. Byggesaken ble henlagt i 2014 uten ferdigattest.

Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 449 837,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 219 412,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boliger, forretning, kontor, lager og bevertning etter reguleringsplan V231204, vedtatt 23.12.2004. Eiendommen ligger i byggefelt D. Felt D består av høyhus med plassdannelse mot Sørkedalsveien. Maksimum gesims- og byggehøyde er 87,5 meter. Maksimalt areal for felt D er 4.800 m2 T-BRA. Av dette skal areal innenfor yttervegg ikke overstige 4.400 m2 T-BRA. Maksimum etasjeantall kan være opptil 12 etasjer på halve etasjeplanarealet mot øst. Mot vest kan maksimum etasjeantall være 10 etasjer. Innenfor felt D kan det oppføres inntil 1440 m2 T-BRA kontor/ bevertning. Det skal være kontor/bevertning i de tre nederste etasjene. Hovedplan i felt D i typisk etasje skal ha maksimalt 400 m2 T-BRA. Området rundt Majorstuen stasjon er definert som et område for høyere arealutnyttelse. Det foreligger et forslag til detaljregulering av Majorstuen knutepunkt og sporområde. Forslaget er lagt ut til offentlig ettersyn, og høringsfristen er 4. mars 2019. Ruter foreslår å omregulere Majorstuen knutepunkt og sporområde fra trafikkområde til et variert byområde. Forslagsstiller vil tilrettelegge for ca. 460 boliger og 4 høyhus på 13-17 etasjer samt flytte eksisterende stasjon under bakken. Eksisterende bebyggelse bevares i hovedsak. Utbyggingen av Fornebubanen har startet, og en brakkerigg er oppført ved siden av trikkestallene bak boligblokken. Se mer om begge sakene på Oslo Plan- og bygningsetatens hjemmeside (saksnummer 201407126 og 201407581).

Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D. Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Beskrivelse av sameiet

Nyere sameie bestående av 43 seksjoner.

Sameiet har egen hjemmeside på http://nyemajor3.herborvi.no.

Årets resultat for 2017 ble et underskudd på kr -167 582 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Underskuddet skyldes i hovedsak montering av nye ventilasjonsfilter og reparasjon av branngardin som ikke ble tatt med i budsjettet.

Årsberetning og ligningsposter for 2018 er ikke ferdig utarbeidet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 665,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: à konto varmtvann, kommunale avgifter, grunnpakke tv/internett, forretningsførsel, felles byggforsikring, renhold, drift og vedlikehold.

Strøm, ca. 12 270 kWh / kr 13 160,- per år ifølge selger. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Så ledes kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.

Forsikring i IF Skadeforsikring (polisenummer 565640).

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner. Det var ikke registrert eiendomsskatt for 2018 på denne boligen. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år. Eiendomsskatten for 2019 er ikke fastsatt ennå.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kan medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 0,- / Kr 12 555,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,-))
--------------------------------------------------------
144 399,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 244 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via PrivatMeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 5 100 000,-) (Kr.51 000)
Innhenting av megleropplysninger (Kr.5 000)
Markedspakke (Kr.10 750)
Innhenting av opplysninger fra kommune (Kr.3 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.950)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Oppgjørskostnad Noroppgjør (Kr.6 950)
Totalt kr. (Kr.78 175)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- i tillegg til utlegg og faste vederlag.

Finn.no: Lokalområde

Majorstuen