Eiendom

Stor, påkostet 4-roms med lekkert design og skreddersydde løsninger. Peis. Solrik, vestvendt balkong mot flott bakhage.

Stor, påkostet 4-roms med lekkert design og skreddersydde løsninger. Peis. Solrik, vestvendt balkong mot flott bakhage.
Solgt

Fakta

 • Thomas Heftyes gate 44A
 • Primærrom
  110
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 500 000 ,-

Omkostninger

10 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 125,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
3 125,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
18 900,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 518 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  110
 • Tomt
  1168

Oppdragsnummer

159-19-0081

Eier

Didrik Almgren
Karoline Solem Almgren

Eiendomstype

Aksjeleilighet

Eierform

Aksje

Betegnelse

Aksjebrevnr. 10-12 Orgnr. 934805925 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

1917

Areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 123 kvm

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1168 kvm

Forretningsfører

Dag Erlandsen

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, urbant og sentralt boligområde på Gimlehøyden/Heftyesbakken i hjertet av Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Leiligheten ligger like ved vakre Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Det er ellers gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken og Uranienborgparken. Hver lørdag er det basarer og yrende liv på Vestkanttorvet, og ærverdige Gimle Kino kan også anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en pulserende handlegate i rivende utvikling.

Kort fortalt
- Lekker 4-roms aksjeleilighet.
- God takhøyde, luftige rom.
- Betydelig påkostet i nyere tid.
- Beboerparkering i området.
- Vestvendt, solrik balkong mot felleshage.
- Entré med fliser og gulvvarme.
- Garderobe tilliggende entreen.
- Romslig hall med åpen peis.
- Skreddersydd kjøkkenløsning.
- Hvitevarer og sittebenker.
- Luftig stue med hylleseksjon.
- Delikat bad med møbelsnekrede løsninger.
- Nisje for vaskemaskin på badet.
- Gjestetoalett tilliggende hallen.
- Skreddersydde skap på soverom.
- Lagringsplass i disponible boder.
- Sikringstavle med jordfeilautomater.
- Bredbånd og kabel-tv inkludert i felleskostnadene.

Byggemåte

Fundamenter og grunnmur i betong på fjellgrunn. Oppmurte yttevegger med pusset og malte fasader. Koblede vinduer med tolags isolerglass og ytre ramme med enkelt glass og sprosser. Vinduene er 5 år gamle. Saltak i trekonstruksjon. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 123 kvm

Innhold

2. etasje: Entré/bod, hall, stue/spisestue, gang, kjøkken, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og wc.
Annet: Kjellerbod på ca 3 kvm og to loftsboder på henholdsvis ca. 3 kvm og 12 kvm. I tillegg er det felles sykkelbod og skibod.

Standard

Thomas Heftyes gate 44 er en nydelig 4-roms aksjeleilighet i hjertet av Frogner. Leiligheten ligger i andre etasje med gjennomgående planløsning, generøs takhøyde og solrik vestvendt balkong mot en pent vedlikeholdt felleshage.

I nyere tid er leiligheten blitt betydelig påkostet med standardheving av alle overflater, oppgradert elektrisk, samt nye innedører, foringer og gerikter. Leiligheten har flotte heltre eikegulv med sømløse overganger, utbredt bruk av downlights fra Deltalight og et dempet, delikat fargevalg.

Det er montert ny, spesialtilpasset kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og plassbygde sittebenker. Det er også skreddersydd innredning i den luftige stuen, på det ene soverommet og på badet. Leiligheten har ellers et gjestetoalett ved en stor hall med åpen peis.

Hall/entré
Bygget har et pent felles inngangsparti med dobbel glassdør og ornamenter. Fra felles trappegang er det tofløyet dør til leilighetens entré, som har gulvvarme og en innredet garderobe med pent flisegulv. Innenfor garderoben er det god oppbevaringsplass. En original, tofløyet dør fører videre inn til en stor hall. Hallen er smakfullt innredet med flott heltre eikegulv, doble downlights fra merket Deltalight og gråmalte veggflater med bredt, elegant listverk til gulvet. En åpen peis er etablert i det ene hjørnet der muren er pusset og malt.

Kjøkken
Kjøkkenet har et romslig areal som er inndelt i to soner, den ene anvendt som spiseplass. Rommet har doble downlights fra merket Deltalight i tak, samt flislagt gulv med gulvvarme og malte veggflater, alt i lyse, lekre farger. I enden av rommet er det tofløyet dør til en vestvendt balkong.

Skreddersydd, møbelsnekret kjøkkeninnredning fra 2015 som utnytter rommet maksimalt med god skapplass. Innredningen består av skuffeseksjoner, hyller og en kompositt benkeplate med vaskekum. Kjøkkenet har en hyggelig sittebenk over sokkelskuffer, omkranset av høyskap, overskap og vinhyller.

Kjøkkenet har profilerte fronter i lys gråfarge med hvitevarer i matchende utførelse. Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert, mens ventilatoren er fritthengende og har hette av stål.

Stue/spisestue
Stuen/spisestuen er et lekkert allrom med store, klassiske vinduer og lyse overflatefarger. Listfrie overganger og døråpninger gjør det ekstra stilrent. Rommet har originalt eikegulv lagt i mønster, doble downlights fra merket Deltalight og en spesialbygget bokhylle/tv-seksjon fra gulv til tak. I seksjonen er det etablert sitteplasser over sokkelskuffer, åpning tilpasset flatskjerm, samt hyller til bøker og pyntegjenstander. Den gode utformingen på rommet gjør det ellers enkelt å kombinere sofa- og spisestuemøblement. I hjørnet er et karnapp med gode lysforhold velegnet til en lesekrok eller kontor.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har et lekkert bad i tilknytning til soveromsgangen og et pent gjestetoalett ved hallen. Badet er holdt i delikate farger med fliser, våtromsplater og malte flater.

Rommet er utstyrt med gulvvarme og downlights. Den ytre delen av rommet har nisje til vaskemaskin.

Innredningen er montert sentralt og består av en seksjon med vaskekum i robust steinplate, veggmontert blandebatteri og stort speil. Det er innebygde skap med speilfronter over vegghengt toalett.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to fine soverom tilliggende samme gang - begge rom med downlights fra Deltalight i tak og lunt teppegulv. Hovedsoverommet har skreddersydd garderobe; en kommode ved den ene veggen og skreddersydd skapløsning som omkranser sengeplassen, samt innebygd nattbordsløsning.

Skapene har profilerte fronter i en farge som matcher både vegger og mønstret tekstil, og innebygde nattbord med lys montert over. Her bys på rikelig med plass til å holde orden på klær og tilbehør. Det er ellers godt med lagringsplass i garderobe tilknyttet entré og i disponible boder, tre totalt.

Utstyr

Det elektriske er oppgradert, sikringstavle har nyere jordfeilautomater, og det er utbredt bruk av eksklusive downlights i alle rom. Varmtvannsberederen er montert på badet. Både kabel-tv og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme i entré, gang, kjøkken og på badet. I hallen er det også åpen peis. Varmeanlegget internt i leiligheten er installert i forbindelse med gjennomgående oppgradering av leiligheten, som ble avsluttet i 2015.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i gate. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Kjøkkenet har utgang til en vestvendt balkong på ca. 5 kvm, med plass for enkelt møblement. Balkongen vender inn mot en felles, skjermet hage, opparbeidet med plen, trær, busker, heller og et steinsatt areal med hagemøbler. Uterommet ligger avgrenset med hekk og gjerde. Tomten har ellers portrom fra gate, felles redskapsbod, sykkelbod og skibod.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjelberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, og det er kun 160 meter til nærmeste holdeplass. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i aksjeselskapets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På aksjeselskapets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Aksjeselskapet har lovbestemt pant i den enkelte aksje for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom aksjonær og boligaksjeselskapet, jf. borettslagsloven §§ 5-20 og 1-4. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

1915/913884-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
07.09.1915
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde

1995/23795-1/105 Obligasjon
10.05.1995
BELØP: NOK 600.000
Panthaver:Gjensidige Livsforsikring
Lnr: 1125769

2011/564036-1/200 Pantedokument
18.07.2011
BELØP: NOK 400.000
Panthaver:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
Uomsettelig
Elektronisk innsendt

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (1919). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr ,- pr
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr ,- pr

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-3330.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Thomas Heftyes gate 37 A - Påbygg med tårnstue for H0501: Saksnummer: 201516979 - Byggesak
Thomas Heftyes gate 42 D - Rehabilitering av støttemur og riving av kulvert: Saksnummer: 201805054 - Byggesak

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 311,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, trappevask, kabel TV og bredbånd, vaktmestertjenester og forretningsførsel er inkludert i beløpet.

Andre faste utgifter:
Strøm (se punkt om energiforbruk)
Forsikring i / Gjensidige kr (polisenummer 80878152)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr ,- / Kr 64 890,- pr 31.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

10 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 125,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
3 125,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
18 900,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 518 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ca. 25,000 kwh per år ifølge selger.

Spesifikasjon av lån

For tiden ingen lån registrert for boligaksjeselskapet.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra kommunen og forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i boligaksjeselskap krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: Provisjon 1% inkl. mva. Tilrettelegging kr 12 500,- Oppgjørsgebyr kr 7 500,- Visninger 2500,- pr. stk. megleropplysninger 6 000,- Markedspakke kr 24 900,- Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for alle overnevnte unntatt provisjon.

Finn.no: Lokalområde

Gimlehøyden/Frogner